Tein ihanan ja mehevän omenapiirakan, jonka reseptin haluan jakaa kanssanne. Olen kopioinut reseptin joskus jostain.

Vuodatus kadotti kuvan

Tässä kuva tästä mehevästä piirakasta

Tässä resepti

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl kaardemummaa

3/4 dl sokeria                       nämä kuivat aineet sekoitetaan keskenään

125 g voita                            nypitään jauhojen joukkoon kunnes seos murumaista

1 muna                                  lisätään seokseen

Täyte lisätään esipaistetulle pohjalle

1/2 kg omenia                     kuori ja paloittele

2 munaa

1 dl sokeria                          muna ja sokeri vatkataan

2 rkl perunajauhoja

2  dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria                perunajauho, kerma ja vaniljasokeri yhdistetään ja sekoitetaan munavaahtoon

Pinnalle tomusokeria

 

Painele taikina piirasvuokaan, myös reunoille. Pistele haarukalla pohjaa ja esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.

Asettele omenat piirakkapohjan päälle. Kaada täyte omenoiden päälle. Paista uunin alatasolla 25 - 30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja väri on kaunis. Jäähdytä piiras ja lisää  tomusokeria pinnalle.

Tämä resepti voisi toimia myös esimerkiksi päärynän, ananaksen tai kirsikoiden kanssa. Pitääpä kokeilla