Minulla on Tildan kevät -kirja ihan vain tämän pupumallin vuoksi. Mimosalle tietenkin halusin ommella tämän iki-ihanan ja romanttisen pupuliinin.

Minulle selvisi tämän projektin myötä se asia, että vaikka kaavat näyttävät helpolta, on toteutus ihan eri juttu. Ymmärrän nyt täysin mikä näissä Tilda jutuissa maksaa, jos ostaa tuotteen valmiina. Ymmärrän myös sen, miksi niin monet ovat hurahtaneet Tildailuun. Työ nimittäin oli aivan  ihanaa. Tein pupun pienenpien kaavojen mukaan, joten ensinnäkin kappaleiden oikeipäin kääntäminen oli tosi iso juttu. Samoin täyttäminen ja vaikea pellava materiaalina oli  tosi haasteellinen. Ompeleet piti tikata todella lyhyellä tikillä ja käsinompelua oli paljon. Ajattelin vain näpätä koko pupun valmiiksi vaatteineen päivineen eilen illalla, mutta 4 tunnin uurastuksen jälkeen eilenillalla tuloksena oli todella sekainen mökki ja ruipeloinen alaston pupuliini. Tänään huushollin on täyttäneet eri puuvillakankaiden variaatiot.  Pitihän pupulle vaatteet saada. Langanpätkiä, kankaiden silppuja ja pitsinpalasia sain keräillä ympäri lattioita. Kolmen tunnin jälkeen puku olikin valmis. YLPEÄNÄ esittelen nyt tuotoksen.

Tässäpä pupuliini hattuineen kuvattu skannerilla. Pupu on noin 20 cm pitkä

 

Ompelin kaikki pitsit käsin kiinni. Tein pupuliinista riisuttavan version Mimosaa varten. En myöskään kiinnittänyt pupuliiniin nappeja, jotka voisivat irrota Mimosan suuhun.